Monday, May 19, 2014

The Liebster Award By Anizz, Noe dan Aniesa

Marilah kita layan soalan2 yang ditag oleh Anizz, Sis Noe dan Aniesa ni secara berjemaah ye... hehe
 
  The Liebster Award By Anizz:

1. Why did you start blogging?
Tengok member ada blog macam best je... Tq to MamaRifqy

2. What your favourite colour?
Of course lah pink... Tengok blog pun dah tau kan? hehe
3. Do you like reading? list fiction book you like...
Sangat suka baca novel. Fiction? Tak minat!
4. What thing annoyed you much?
Leteran. Tapi kadang2 berleter jugak kat anak2.
5. You cry when...
Kehilangan insan2 tersayang.
6. What do you dislike about blogging?
Bila tak de idea nak tulis entry
7. How many your current follower now?
887 je... huhu
8. What your favourite food?
Carbonara Spaghetti 
9. Which state are you from?
Terengganu
10. What the best place in your state?
Pulau2 yang ada kat sini... Pulau Kapas dan Pulau Perhentian 
11. When is your birthday?
20 September... Sebab dah tanya, jangan lupa kasi hadiah tau! haha
 
   The Liebster Award By Sis Noe:
1. Serba ringkas tentang diri anda
Nampak serius, selamba dan low profile.

3. Di negeri mana anda tinggal?
Terengganu

2. Kenapa anda suka jadi blogger?
Boleh kenal ramai kawan2 maya... yang tak ada kaitan dengan kita... tapi boleh dengar luahan hati kita dengan membaca entry kita.

3. Kisah yang anda suka baca bila masuk blog2 orang lain.
Kisah2 yang ringan dan info2 yang menarik dan tak terlalu panjang ceritanya atau halus tulisannya... Macam blog Sis Noe, I suka!

4. Pengalaman paling manis masa di sekolah.
Ada kawan2 yang best gila!

5. Pengalaman paling pahit masa di sekolah.
Bila result SPM tak best!

6. Permainan masa anda kecil (masa sekolah rendah ler)
Zero point

7. Pada usia berapa, anda mula bercintun?
20 tahun kot!

8. Bahasa negeri mana yang anda paling suka dengar?
Kelantan

9. Genre muzik yang anda suka.
Asal sedap didengar je... tak kisah genre apa!

10. Siapa agaknya noe ni?
Hmm... susah soklan ni. Tapi KN rasa Sis Noe ni seorang, isteri, ibu, anak dan kawan yang baik! Tapi baru perasan yang KN kena panggil Sis Noe kot!

11. Pendapat anda tentang blog noe ni, jujur tau. 
Best! Tak melalut dan tak bosan nak baca...

 The Liebster Award By Aniesa
  
1. Apa yang anda faham tentang '' KELUARGA''?
Ibarat air yang dicincang tak akan putus.
2. Dalam banyak-banyak Blogger, Blogger mana yang paling anda suka?
Semua... setiap orang ada cara menulis tersendiri...

3. Kenapa anda berblogging?
 Boleh kenal ramai kawan2 maya... yang tak ada kaitan dengan kita... tapi boleh dengar luahan hati kita dengan membaca entry kita.
   
4. Video yang paling anda minati? Alasan.
Tak ada
 
5. Antara ayah dan ibu yang mana paling anda takut? Sebab?
Abah. Sebab garang sikit... tapi tetap sayang hingga ke syurga.
 
6. Di antara makan dan tidur, yang mana satu anda pilih?
Tidur
7. Cikgu yang paling anda ingati. Kenapa?
Cikgu Yam. Cikgu pertama yang ajar KN (masa tadika)
 
8. Jika diberi peluang untuk mengundur masa ke masa lalu, apakah anda akan pulang ke masa lalu?
Tak nak sebab KN tak pernah menyesal dengan apa yang Allah dah kurniakan kepada KN.
 
9. Apakah jasa sahabat, yang tidak pernah dilupakan? 
Sanggup pinjamkan duit dia pada KN masa sekolah dulu. Padahal dia sendiri pun tak de duit! 
10. Apakah yang ingin anda capai dalam masa 5 Tahun?
Tambah ahli keluarga. Kalau boleh nak tambah 5 lagi... hehe... dan juga nak pastikan semua hutang dilangsaikan.
11. Antara ilmu dan harta yang mana satu pilihan anda? 
Mestilah ilmu... sebab kalau ada ilmu, boleh buat harta!

#KN tak bercadang nak tag sesape sebab takut yang tak kena tag kecik ati... haha... Sekian.

Terima Kasih

20 comments:

  1. hoo .. terima kasih kak nanie sudi jawab soalan. terengganu dekat mana kak nanie ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kuala terengganu darling... Kalau dtg trg, jangan malu atau segan bgtau kat akak ye? Boleh belanja makan. Hehe

      Delete
    2. Ke Aniesa ni org trg jugak?

      Delete
    3. ohh .. Rumah tok dekat terengganu .. hehe

      Delete
  2. Ahaha..sempoi giler kN jawab. Suke3. Sebab tu suke bce entri kN. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Tqvm ye Ana. Sila datang sini selalu ye... Ye ke nama Ana? Suka ati KN je kan?

      Delete
  3. Wah best nyer jawapan ..terbaik gitu ..hihi
    Saya follower ke 888 ( sweet tul nombor nie...hihi) singgah BW :)

    ReplyDelete
  4. singgah sini.. banyak blogger kena tag kan. dpt la tau sikit sebanyak :)

    ReplyDelete
  5. hihi..akhirnyee jawab jugak..huhu.. ehem.. actually kan..ecehhhwahh.. lagi 9 hari lepas 20 september tu bfday anis.. so kite berkongsi horoskop yg same n bulan yg same.. yeay!! same pulak kan..hihi.. nanti anis dtg trganu, anis tepon kak nanie suruh belanje makan pagi.tghari,malam k.. hahah.. thanx a lot kak nanie layan soalan anis.. :)

    ReplyDelete
  6. thanks KN sbb sudi join...moga keinginan nak tambah 5 lagi tercapai..

    ReplyDelete
  7. yeahh..kita sama.. suka pulau..>_<

    ReplyDelete
  8. Yeay! secara tak langsung bunda dah tahu serba sikit tentang ND....

    ReplyDelete
  9. Pulau Kapas dan pulau perhentian tu cantikkan nanie..kita dah sampai dua-dua tempat ni...

    ReplyDelete
  10. Ekhhh sama la kiter PINK... :D

    ReplyDelete
  11. Best.. lama dah tak main tagging2 ni.. =) Rasa-rasa ada tak yang nak tag saya.. Hihi

    ReplyDelete
  12. hee..nana pun suka dengar orang kelantan cakap=)

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati