Monday, May 26, 2014

Positive!

Alhamdulillah... dah selamat pulang dari outstation. Nampaknya blog KN ni penuh habuk dan debu... dah lama tak kasi cuci kan?

Terima kasihlah kepada yang masih sudi nak jengok dan jagakan umah KN ni... takut tuan rumah tak de pencuri pulak masuk kan? hehe

3-4 hari yang lepas sibuk sangat nervous nak kena present masa mesyuarat. Alhamdulillah... akhirnya selamat jugak mengharungi onak dan duri. Pengalaman sebenarnya banyak mematangkan kita. Kalau tak kena marah atau kalau tak pernah buat silap, kita takkan tahu apa yang sepatutnya yang betul. Apa pun ujian yang datang kita kena harungi jugak. Tak mungkin kita boleh lari dari masalah. Dan bila kita harungi masalah tu, kita akan rasa macam lega dan dah berjaya. So... kita enjoyyy!

Positif... positif... positif... biar aura positif je yang ada dalam diri... jom kita buang semua aura yang negatif!
 

Nak tahu apakah 10 Ciri Orang Yang Berfikir Positif? SINI


Terima Kasih

22 comments:

  1. saya pun dah lama tak berupdate blog. hehe.

    ReplyDelete
  2. kak naniee kembali... yeay!! :)

    ReplyDelete
  3. kalau ada pencuri,biar nini yang tolong halaukan,hehee XD
    Betul tu KN,hidup kena ositif,baru ceria,ye dookk,kihkih

    ReplyDelete
  4. Haha..Kadang2 tu bersikap negative lah jugak. Mujur ada colleague yang suka tegur saya..,"Kau ni dah knape??" Care die kasar tapi saya ok je.

    ReplyDelete
  5. Jom..
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/kuiz-medical-1-by-dr-shikin.html

    ReplyDelete
  6. Berjaya gak kN menempuh wpun nebes yg amat. Hihi. Tahniah2. Yeahh..kalau kite pikir positif, smua mende leh jd positif.

    ReplyDelete
  7. kena mrh tu adat laa...kalau perfect je x best jg

    ReplyDelete
  8. Betul3x... kita kena selalu positif... otomatik orang2 disekeliling kita pun akan dapat aura +ve tersebut... :D Selamat kembali KN...!

    ReplyDelete
  9. Keep it up ye nanie..
    Luaskan kuasa positifmu pada cik nnur jugak hee

    ReplyDelete
  10. yeah..sentiasa positif :D jangan lupa senyum.

    ReplyDelete
  11. Betul tu.. jika nak org suka kat kita, kita kenalah sentiasa positif. Likes atrract likes gitu..hihi :)

    ReplyDelete
  12. marah tu tandanya sayang... sebab nk bagi kita pandai kan KN? ^__^

    ReplyDelete
  13. Betul tu Nanie. Pengalaman mematangkan kita. Kena positif...

    ReplyDelete
  14. betul tu, lisa sokong. and paling penting mesti husnuszon dulu and positif. btw, jemput baca new entry lisa http://maryamnurkhalisah.blogspot.com/2014/05/hijab-is-my-crown.html

    p/s : Lisa suke blog ni. hehe. done follow :)

    ReplyDelete
  15. mmg elok kita sentiasa berfikiran positif...

    ReplyDelete
  16. berfikiran positif baik utk diri sendiri..
    tak de la stress sgt..:)

    ReplyDelete
  17. apapun kena positif.. biasa la kalau kerja tak kena marah. hehee

    ReplyDelete
  18. think positive, be positive.. :)

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati