Monday, May 12, 2014

Misi selongkar tong sampah

Pagi semalam kecoh cari keronsang yang satu satunya yang KN ada. Habis satu rumah mencari walaupun memang dah pasti kat mana letaknya. Paling2 pun mesti jatuh kat atas lantai je. Malang sungguh... tak ada. Lesap! Sampai lambat hantar anak ke sekolah pagi semalam.

Memang gelabah betul KN. Mana taknya... Keronsang yang KN boleh pakai kat tudung ada satu je dan dah lebih 15 tahun keronsang tu tak pernah hilang. Tetiba je lesap tak tahu ke mana. Hati dah rasa tak sedap.

Kulit KN ni sebenarnya ada alergik dengan besi (kecuali stainless steel). Kalau kena besi boleh berkudis tengkok KN. So, Mr Eddy belikan keronsang tu untuk KN. Masa tu belum kahwin pun lagi. Sebab tu lah KN tak boleh hilangkan keronsang tu... huhu (ada sentimental value). 

Pikir punya pikir... mungkin masa menyapu semalam, tersapu sekali dengan keronsang tu. Sampah dah buang malam semalam. Apa lagi berkejar KN keluar rumah ambik tong sampah yang besar tu bawak masuk dalam pagar umah. Takut lori sampah datang ambik. Nak cari terus tak sempat. Anak2 dah lambat pegi sekolah!

Balik semalam, apa lagi... misi selongkar tong sampah lah... Subhanallah... tong sampah kan... faham2 je lah. Dengan penuh sabar KN selongkar... macam nak cari harta karun pun ada... dan... Alhamdulillah... masih ada rezeki KN. Akhirnya jumpa juga dalam tong sampah keronsang tu!

Tak sangka pulak berfungsi jugak deria ke 6 KN ni... hehe... Tak sanggup nak ambil gambar dalam timbunan sampah semalam.




Terima Kasih

18 comments:

  1. La sekali betul ada dalam tong sampah tu... Tak apa la nasib baik jumpa.. dah 15 tahun kata nyer huhuu .

    ReplyDelete
  2. wahh 15 tahun tu kak nanie.. mesti kena cari sebab kerongsang istimewa kan..hihi.. nasib baik jumpe kan.. ^^,

    ReplyDelete
  3. Sentimental value tu yg susah nak lupakan kalau barang kesayangan kita hilang. Jaga baik-baik, ya?

    ReplyDelete
  4. hahahaha... tudia, dok terbayang dalam kepala nanie selongkar tong sampah.... saya pon pernah buat kerja tu, cari slip payment... hahahaha.... Alhamdulillah, tu kata rezeki... dan kesungguhan, jumpa jugak dalam tong sampah tu.. benda kecik macam tu, sure bersepah maut sampah dalam tong sampah tu hahahahaahaaha... :D

    ReplyDelete
  5. 15 tahun ?? sentimental value tuu mmg dalamm.. =)

    ReplyDelete
  6. 15tahun xpernah ilang? Maknenye lame dah dgn k.nani la ye. Mujur lori sampah x kutip sampah lg kan. Kalau tak, nangis tak berlagu kak nani nanti. Hehe

    ReplyDelete
  7. adehh.. mujur ada ada dalam tu.. kalau tak macam sia2 plak korek tong sampah.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Jom join GA ni.
    1. http://anemzahar.blogspot.com/2014/05/mini-giveaway-kcolly-by-syiera-firdaus.html
    2. http://anemzahar.blogspot.com/2014/05/giveaway-mei-2014-by-ianfaizalcom-and.html

    ReplyDelete
  9. nasib baik jumpa ... membayangkan KN menyelongkar sampah ... heheheee

    ReplyDelete
  10. Nasib baik jumpa ya..Hayat keronsang tu masih panjang...he..he

    ReplyDelete
  11. Sama la kita KN.. Saya pun ada alergik dengan besi.. Kena guna plastik atau emas je.. Ahaks..

    ReplyDelete
  12. barang berharga,kat mana pun kita sanggup cari kan..hehe

    ReplyDelete
  13. Dah 15 tahun tu. Tahan lama. Alhamdulillah...jumpa balik.

    ReplyDelete
  14. betul2 sentimental value tu...sib baik jumpa...walaupun terpaksa meredah onak sampah :)

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah hidup lagi kerongsang tu dengan KN heee..
    Sayang kalau hilang tinggi kot sentimental value dia..

    ReplyDelete
  16. nana pun ada alegic....takleh nak pakai jam besi2 ni...kena jam kulit/biasa je..huhu...

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati