Monday, March 3, 2014

Percutian tak dijangka...

Esok Terengganu cuti. Yes! Hilang sekejap perasaan stress. Baru pagi tadi balik dari outstation di Shah Alam. Lepas tu suka suki je buat planning ngan Mr Eddy nak bawak anak2 jalan2 kat Kuantan pulak. Malam ni plan nak gerak. Dekat je pun. 2-3 jam sampailah kot. Esok malam gerak balik semula...

Sekali fikir macam buang masa dan tenaga je... Serta buang duit! Tapi bila fikirkan KN dan Mr. Eddy dah tinggalkan anak2 sbb dua2 orang kena pergi outstation dalam masa yang sama, so kita decide nak pujuk balik hati anak2 dengan bawak diaorang jalan2... Harap berkesanlah tu. Hehehe

Tapi KN sangat bersyukur sebab dapat anak2 yang sangat memahami dan tak kisah pun kena tinggal (lagi suka kot!) sebab boleh main je... Tak de mama ngan papa nak suruh buat tu buat ni... Cuma kadang2 KN je yang rasa ralat sebab kesibukan ni lah yang buatkan KN rasa anak2 kurang kasih sayang... Bila diaorang dah pandai berdikari, KN pulak rasa bersalah. Sbb anak2 sedara KN yang sebaya dengan diaorang masih manja lagi dengan mak dan ayah.

Tapi bila difikirkan semula, Allah kurniakan kelebihan dan kekurangan pada setiap hambanya. Ada orang yang ditakdirkan tak perlu bekerja keras untuk mencari sesuap nasi dan ada juga yang sebaliknya. So, KN harap semoga KN dan keluarga akan menikmati masa bersama dengan sebaik2nya... Amin...






Terima Kasih

10 comments:

  1. esok cuti ? jeles wooo . masa berquality tu lbh ptg drp kuantiti . yg ptg dpt rapatkan hubungan dgn anak . rm terbang tu blh diganti ... selamat bercuti .

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti nanie..eh sama nama lah kita

    ReplyDelete
  3. Ameen...! Semuga KN sekeluarga senantiasa didalam lindunganNya.. :)

    ReplyDelete
  4. Tak per...time keje , keje sungguh2, time cuti peruntukan masa yang berkualiti dengan anak2...tak mesti keluar bercuti...habiskan masa dirumah, masak sama2, bermain sama2 dan menonton tv atau wayang atau keluar makan bersama2...

    Anak2 akan faham juga nanti asalkan jangan buat janji dengan mereka...nanti kene tuntut ngn mereka kita juga yang susah kan...

    salam ziarah dari bunda...

    ReplyDelete
  5. bestnyaa cutiii.. hehehe... selamat bercuti kn :DD

    ReplyDelete
  6. cuti ccuti luangkan bersama anak baru best :)

    ReplyDelete
  7. InsyaAllah anak2 akan faham...cuma bila ada masa yang terluang tu...pergunakan sepenuhnnya masa tersebut dengan anak2...

    ReplyDelete
  8. bestnya. Munirah dah lama x bercuti. huhu

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati