Thursday, March 13, 2014

Stress vs Coklat

KN ni kan... hari2 stress. Ntah apa yang stress sangat ntah la kan? Sentiasa bangun dengan senyuman setiap pagi (senyum dalam gelap supaya En Suami tak kata sewel!).

Untuk mengurangkan stress kerja juga, KN akan sampai 1 1/2 jam awal kat ofis (orang kalau stress kat ofis, tak rasa nak datang keje kan?). KN akan pegi beli breakfast dan makan dulu... lepas tu sebelum start waktu kerja, KN akan bukak laptop dan terus jengok blog dan terus buat lawatan balas ke blog kawan2. Tu lah rutin KN setiap hari...

Kul 9 pagi biasanya KN akan start stress dengan kerja2 pejabat. So, KN dah siap2 sediakan coklat. Kalau rasa tak keruan je... terus ngap coklat. Sikit pun jadi lah... Hmm... pada KN betullah orang kata makan coklat boleh hilangkan stress... tak kisahlah fakta ke mitos!

Antara coklat yang KN suka...


Terima Kasih

28 comments:

  1. Sama la kita, memang standby coklat je :)

    ReplyDelete
  2. dah lama xmakan cadbury coklat.. bukan xnk mkan tp kawal mknn.. muahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul jugak... nak makan coklat pun ala2 kadar je... jangan sampai boleh sakit.

      Delete
  3. kite same kak nanie.. klau dpt kn coklat time2 stress nie memg agak lega sikit la.. my coklat fav too.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila birthday? Nanti KN hadiah coklat cadbury tu ye... hehehe

      Delete
  4. Dah lama tak makam coklat T_T huhuhuu. Cadbury my love <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak stress jangan makan sangat coklat ni... boleh kena penyakit.

      Delete
  5. Uiksss. lepas breakfast ... mkn pulak coklat ehehehe... (tu yang suami nampak lebih 'mud' tu kut ehehehe)... My favourite chock bar is Mars... and Snickers... eh.. rasanya coklat ni boleh buat addicted tau... tapi tu dulu masa muda-muda, pinggang tengah 26 macam tu... sekarang dah tak boleh makan dah... dah tua... sakit gigi lagi hahahahahaha... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi! gurau kasar nampak... hehehe... satu lagi yg orang tak tau... coklat tu untuk awek muda tau! Kalau nak diet pun boleh makan coklat.

      Delete
  6. Bunda ngn anak2 memang suka coklat..

    ReplyDelete
  7. ecah kalau stress mmg kunyah coklat.. hilang stress..huhu

    ReplyDelete
  8. coklat tu salah satu terapi stress.. aiza suka juga coklat dairy milk tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah... KN memang selalu standby kalau x yang bar tu, yang bijik2 tu pun jadi... hehehe

      Delete
  9. bila saya dlhm keadaan sedih , saya kan mkn coklat atau gula - gula . glukosa didlmnya dikatakan dapat merangsang hormon ... alhamdulillah , rasa tenang sikit .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul... betul... KN setuju sangat!

      Delete
  10. coklat buat aku hilang stress, dan tambah berat badan. hehe

    ReplyDelete
  11. Oooo yer ekk? :D idah nie makan coklat bermusim... tapi biasanya tak heran pun..

    ReplyDelete
  12. oh no..same here..fav! tp kne diet lor skg :(

    ReplyDelete
  13. Munirah pun buat benda yg sama. Kalau rasa beban dengan assigment je terus makan coklat. huhu

    ReplyDelete
  14. Kita pun selalu ada chocolate dalam stock..bila dah start susah nak berhenti..tak stress pun macam stress he..he.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum....coklat memang blh hilangkn stresskn...

    ReplyDelete
  16. samala kita KN,...memang perlukan coklat time2 stress

    ReplyDelete
  17. Samalah..klau stress memang cari coklat

    ReplyDelete
  18. YUMMY..SY PUN BARu suka suka...hilangkan stress

    ReplyDelete
  19. i'am falling in love with mr cokelat hee

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati