Tuesday, March 11, 2014

Suami nampak lebih muda?

Masalah ke? Agak la... 

Bagi KN, mula2 cam ok je... tak heran pun. Sebab kalau nak diikutkan KN muda setahun daripada Mr Eddy.

Tapi isunya sekarang ni... En Suami KN ni, kerap sangat balik cerita yang kawan2 baru dia cakap dia nampak muda dan tak padan dengan umur... atau staf tempat keje baru dia bahasakan diri dia 'akak' pada En Suami, padahal yang si staf perempuan tadi jauh lebih muda daripada beliau dan En Suami ni selalu rasa tak selesa! (Eleh... tak selesa konon!)

Bila dah lama2 KN pulak mula rasa tak selesa... takut pulak bila jalan ngan En Suami orang kata KN ni kakak dia ke? Alamak! parah lah kalau cam tu...

Terus terang cakap yang bagi KN, En Suami tu sesuai je dengan umur dia... mungkin sebab KN kan isteri dia... lebih kenal dia... tak kisahlah orang nak kata apa pun kan? Atau paling teruk pun, KN ni yang perasan cam muda... hahaha... sebab perangai En Suami ni cam abang2 sikit... Maklumlah... ketua keluarga!

Kawan2 KN pulak ada jugek yang kata En Suami nampak muda... tapi tak de lah pulak kata KN nampak lebih tua. Nampak tak kat situ... kawan2 KN ni sume tak sampai hati je kan... nak cakap KN nampak lebih tua dari suami dia! huhuhu

Ni lah gambar buah hati KN (next year dah 40 thn). Sila lah nilaikan sendiri... Nampak dia cam lagi muda ke? Tak kan? Sila lah ambil hati KN sikit... hahaha



Terima Kasih

29 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah malam Nanie...Nanie pun masih muda juga...hehe...

    ReplyDelete
  2. eheh.. kesiannya orang kata suami nampak lagi muda.. hihi. yus tengok kn nampak sama je dengan en. suami kn. bagai pinang dibelah dua gitu. :DD

    ReplyDelete
  3. mmg nampak muda , cuma tak tau usia sebenar .

    ReplyDelete
    Replies
    1. going on 40 dah tu next year... hehe

      Delete
  4. Hahahaha... Ok la tu... suami nampak muda, KN nampak matured :D... tapi rasanya pasal KN ni memang matured yang menyebabkan suami nampak lebih muda tu kut... ehehehe... Honestly, mungkin sebab gaya dan dressing dia tu... nampak energetic.. Tu semua tak penting sebenarnya... sikit jer uji-uji :D, Asalkan saling loyal to each other, be truthful and honest... no hanky panky... there won't be any problem... Kasi happy everyday Ok la kan?... Stay cheerful :D KN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2... yang penting setia... tq wafacw

      Delete
    2. Sama-sama kita doa agar kita semua... semua semua lah tidak diuji berat-berat bab husband and wife ni... :D dan dikekalkan rasa kasih sayang hingga ajal masing-masing... :)
      Doa for you too :D

      Delete
  5. nampak same umo je.. sweet2 lg.. kak nanie comel.. hubby kak nanie macho..haa ngam la tu.. ^__^ pujian jujur nie.. xtipu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke nih! hehehe anyway tqvm atas kejujuranmu dear...

      Delete
  6. mmg nmpk muda, tapi takpe... anggap kelebihan pd diri anda gak sb ada suami yg awet muda.. ok tak gitu? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. suami muda ye... hmmm... ok lah tu... janji happy! hehe

      Delete
  7. Nmpk sebayar ajer..dua2 nampak muda dan mcm orang baru kawin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tq... tq... actually anak sulung KN dah 13 tahun dah...

      Delete
  8. Replies
    1. Tu la... kena siasat nih... apa rahsia dia ye??? hmm...

      Delete
  9. hahaha...takdela..nmpk mcm muda comel je kn...ikhlas ni,...

    ReplyDelete
  10. emm,, lebih kurang je dgn akak, tak nampak tua n tak nmpk mcm budak2, so so la kiranya,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? KN setuju tu... semua manusia pun akan tua... so redha je la... hehe

      Delete
  11. so so je laa kak KN, rilek kak KN, jgn tercabar dgn rupa paras si suami, kak KN nampak lebih muda dari si suammi. hehehe

    ReplyDelete
  12. muka ala-ala remy ishak, wah wah haha xD

    ReplyDelete
  13. nampak cam sama padan dah tue.. jangan banyak risau, nanti cepat tua.. ngeee

    ReplyDelete
  14. Hahaha... memang stresss kalau pasangan lagi nampak muda dari kita..! :D
    ermm.. tapi mmg cik abg awak tu nmpk muder laa... ;)

    ReplyDelete
  15. Wah agak bahaya klu ade yg ckp camtu sis,hehee.......

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati