Monday, June 16, 2014

Teringin nak buat selimut patchwork!

Dah kenapa pulak KN ni kan... tetiba je daku teringin... sangat2 nak buat selimut patchwork ni. Ala2 banyak masa yang terluang gitu!

Sebenarnya KN ni memang keras tangannya... walaupun tak kreatif tapi sangat2 suka benda2 kreatif. So, sebagai permulaannya... KN rasa macam nak try je buat selimut atau cadar patchwork ni. Nak ajak anak dara KN... buat sama2. Kain cotton beli tak jadi nak buat baju ada 16 meter lagi. Dari membazir, baik buat apa2 yang patut! Ye dak?

Bila diingat2 semula, fesyen patchwork ni dah femes masa KN kecik2 lagi. Tok dulu selalu jahit cantum kain2 perca jadi selimut dan sebagainya. Tapi sekarang ni fesyen tu dikenali dengan nama patchwork.

Ada tak sesape yang nak bantu KN cara nak buat?

Dapat buat cam ni pun kira dah bangga sangat dah ni...

Sumber: Google



Terima Kasih

18 comments:

  1. Kite serupa KN.. Sy teringin jugak nak buat selimut patchwork cantek2 mcm ni.. Huhu.. Tp x reti

    ReplyDelete
  2. same goes to me kak,walaupun tangan ni kaku je tapi kite minat nak buat benda2 macam ni. hihi

    ReplyDelete
  3. Kita pandai pakai jer... buat tak reti KN :D
    Kalau dah buat nanti jangan luper tunjuk yer...

    ReplyDelete
  4. Betul tu KN..kita pun banyak selimut patchwork masa kecil..my mom rajin..tapi anak dia malas..he..he

    ReplyDelete
  5. suka barang2 jenis yang homemade gini. tersangatlah comel :DD

    ReplyDelete
  6. Nenek ana dulu pun rajin gak buat jahit2 kain perca buat selimut. Best ape..sejuk je. Sbb mcam2 jenis kain ade.

    ReplyDelete
  7. klu minat dan rajin , blh wat side income ni ... cantik .

    ReplyDelete
  8. KN~~ same la! teringin jgk..berkenan sgt tgk..huhu..tp xde mase :(

    ReplyDelete
  9. owhh buat selimut.. mesti cantik bila dah siap nanti. Tak sabar nak tengok

    ReplyDelete
  10. Seronoknya boleh menjahit..kalau menjadi jangan lupa post caranya yee

    ReplyDelete
  11. la tampal2 tu name baru patchwork ke..hahah.. kuno nye anis nie kak nanie..hahah... selalu tgk kat fb je org duk review..hihi

    ReplyDelete
  12. saya pun keras tangan Kak...hihiii....

    ReplyDelete
  13. mak noe dulu ada la buat...tp noe x belajo pun...x reti ler..

    ReplyDelete
  14. Mama pula bz dgn jahitan baju raya anak-anak... Hihi

    ReplyDelete
  15. hehehe boleh mulakan tu... mana tau boleh jadi kenyataan.. heheh

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati