Friday, October 29, 2010

Buntu bila aku dan suami kena outstation waktu yang sama!

Rasa sangat susah bila sampai waktu2 cam ni... kenapa la myhubby pun kena pegi outstation masa2 kritikal cam ni... masalah aku sekarang ni adalah... tak de orang yang nak jaga anak aku yang bongsu sekali nih! Aduh! tetiba rasa nak marah kat myhubby sebab masa ni jugak lah dia nak kena outstation! tapi kesian pulak... bukan salah dia. Dia pun keje jugak... lainlah kalau dia suri rumah kan????

Tiket flight aku esok pagi kul 8.30 am... nak kena pegi ngadap bos besar kat HQ untuk bentangkan result student2 aku. Naik seram sejuk pulak sebab takut ada benda tak complete. Waktu nak kena mengadap senate ni la waktu yang paling menyeramkan aku sebagai seorang staf akademik!

Myhubby pulak hari ahad malam nak kena bertolak ke KL. Nak mintak tolong mama kat kg, dia tak dapat datang Trg sebab ada hal yang tak dapat dielakkan! Nak mintak tolong adik kat KL, dia pulak baru disahkan mengandung! Anyway tahniah untuk adik aku ni... aku tumpang gembira sebab baru2 ni dia dah keguguran... dan dah mengandung semula... Ma mertuaku pulak dah pegi rumah kakak ipar aku, memang tak dapat la nak mintak tolong... Aduyaiiii!

So, aku sekarang ni masih berfikir2 siapa lah yang akan jaga anak2 aku ni... dah sakit kepala pasal keje... tambah pulak masalah lain... kekadang rasa nak berenti je keje... jaga anak2 kat umah! Bleh???


Terima Kasih

3 comments:

  1. jangan risau...abang dah cancel outstation tu...demi nak jaga anak kat rumah....

    ReplyDelete
  2. huwa... tu masalah dah setel tu...

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati