Wednesday, April 30, 2014

Selamat Hari Pekerja

Pekerja Berinovasi Pemacu Transformasi



Terima Kasih

Tuesday, April 29, 2014

Khas buatmu N...

Entry ni khas buat N (Nuffnang)
Terima kasih sebab tak serik2 menyinggah di blog KN yang tak seberapa ni...
Kepada kawan yang bukanlah si N ini... terima kasih juga sebab sudi nak singgah blog ni.
KN kadang2 serba salah takut2 dalam nak mengambil hati N, hati kawan2 semua rasa menyampah kan? hehe... N ni macam banyak yang tengah on going, tapi jumlahnya ciput je...

Jadi, mari kita berusaha ke arah yang lebih baik!





Terima Kasih

Thank you!

Mood orang baru balik outstation cam ni lah... blurr! Kerja kat ofis agak bertimbun jugak la. Namun KN dah curi masa sikit awal pagi tadi sebelum check in bilik ofis hari ni untuk update semula senarai peserta 1st Mini GA by NaNie DeaN.

Serius KN tak sangka. Target KN paling tinggi pun dalam 50 orang je yang akan join. Tapi nampaknya dah lebih dari yang dijangka... Terharu sangat!

So, KN sekali lagi nak ucapkan jutaan terima kasih kepada yang dah join dan sekali gus kira mempromosi blog KN yang tak seberapa ni kan?


JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes


So, kepada yang belum, jom join 1st Mini GA by NaNie DeaN
 


Terima Kasih

Thursday, April 24, 2014

Outstation kejap!

Esok pepagi hari KN akan terbang ke Shah Alam untuk konvo para student KN yang dah graduate. Hmm... kalau nak ikutkan malas nak pegi mana2 hari minggu ni. Nak nak pulak Terengganu cuti sampai ahad. Heaven tu! Tapi apa kan daya demi tanggungjawab ku gagahkan juga kaki ni...huhuhu

Harap perjalanan KN kali ni lancar terutamanya musim berlakunya kejadian2 yang menakutkan ni... tak kiralah guna jalan darat ke... laut ke... udara ke... Doakan KN ye kawan2!

So, untuk sehari dua ni KN akan stopkan dulu aktiviti berblog ni... Gi Shah Alam tak bawak laptop. Memang azab sangat kalau nak guna ipad atau phone. 

Hingga bertemu lagi... babai...


Terima Kasih

Nasi Minyak Pok Mang

Pagi yang indah bertemankan radio hotfm yang membuatkan hari KN ceria hari ni dengan keletah AmCrew... Ditambah lagi dengan breakfast yang sangat mengancam hari ni. Nasi minyak kedai Pok Mang (Man). 

Sebenarnya KN ni jenis yang sangat kekok nak bercakap dengan loghat orang negeri lain selain dari loghat utara. Masa mula2 pindah ke Terengganu, orang kat kedai semua pandang pelik bila KN order makanan guna bahasa baku. Ye lah... suami KN orang Terengganu. Tapi tak pernah cakap dengan loghat terengganu pun ngan KN dan anak2. Kitaorang cakap kay-el ok! Hahaha berlagak sangat! Sebab musababnya mestilah dia lama dah duduk KL, kami berjumpa masa di KL dan kami pernah menetap di Ampang agak lama jugak (lebih 10 tahun). Anak2 pun memang dah biasa lah cakap KL sebab bertahun sekolah kat sana.

Ok... now, KN dah biasa sikit2 nak cakap loghat terengganu. Sikit2 la. Still kat rumah guna loghat biasa. Anak2 pulak, kat sekolah dah mula pandai nak cakap terengganu. Kot ye pun nanti mestilah kena ejek ngan kawan2 kan? Berlagak katanya!

Ni lah rupanya nasi minyak pok mang tu berlaukkan daging masak merah. Memang mabeles sangat! Lepas breakfast ni mulalah mata tu nak layu layuan.



Terima Kasih

Wednesday, April 23, 2014

1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Hari ni akan jadi hari yang agak sibuk buat KN, so, hari ni jom kita join GA kejap!
KN join pun sebab syaratnya sangat simple

So, apa tunggu lagi? Jom lah join!



1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Senarai Hadiah
RANDOM.ORG
[ 1 cute bracelet each for 4 lucky winners! ]

Due Date :- 11-29 April 2014 [ HANYA 19 HARI SAHAJA ]




Terima Kasih

Tuesday, April 22, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Terima Kasih

Limited Edition Green Bonuslink Card

Semalam balik kerja, macam biasa... tugasan En Suami, check post box. Nampaknya ada surat untuk KN dari bonuslink. Ok... dah boleh agak apa isi kat dalam sampul tu.

Saja je suka nak kumpul kad bonus ni kan? Padahal bukannya dapat duit pun!

So, kepada sesiapa yang suka dan nak jugak limited edition bonuslink card ni kenalah menderma dulu 50 bonuslink point anda di SINI. Nak check point untuk redeem barang pun boleh!



Terima Kasih

Monday, April 21, 2014

Senarai Peserta 1st Mini GA by NaNie DeaN

Dengan berbesar hati KN nak senaraikan peserta bagi '1st Mini GA by NaNie DeaN' setakat ini dan akan dikemaskini dari masa ke masa.

  1. http://dindamaisarra.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  2. http://itsninie.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  3. http://linaishak.blogspot.com/2014/04/first-mini-ga-by-nanie-dean.html
  4. http://realiticikpin.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  5. http://wafacw.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  6. http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  7. http://www.mamaniza.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  8. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  9. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  10. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  11. http://amirkhalis.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  12. http://manislolipop47.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  13. http://shafiquestevenson.blogspot.com/2014/04/1st-Mini-GA-by-NaNie-DeaN.html
  14. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  15. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  16. http://thelilaein.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  17. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  18. http://sigadisberkacamata.blogspot.com/2014/04/1st-mini-giveaway-by-nanie-dean.html
  19. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  20. http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  21. http://friends-jannah.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  22. http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  23. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  24. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  25. http://kecekkira.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  26. http://mardiahdiana.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  27. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  28. http://nurulsyazwaniyazid.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  29. http://nanakimie.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  30. http://lolipopopo.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  31. http://slaveofthealmightyallah.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  32. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  33. http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  34. http://anemzahar.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  35. http://bluepinkiey.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  36. http://amirahamer.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  37. http://umikasum.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  38. http://celotehcikfieqa.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-nanie-dean-d.html
  39. http://adisyafxaru.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  40. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  41. http://my-contest.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  42. http://kuemmarosli.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  43. http://mininominomi.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  44. http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  45. http://syahiraceri.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  46. http://3mommie.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  47. http://famf-tower.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  48. http://feeqadillocious.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  49. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  50. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  51. http://adna2029.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  52. http://imaneeda.blogspot.com/2014/04/mini-ga-by-nanie-dean.html
  53. http://ctalfakhishah.blogspot.com/2014/04/segmen-1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  54. http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  55. http://kaiwifey.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  56. http://mellyareenza.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  57. http://ohmysecondblog.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  58. http://akumakhluktuhan.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  59. http://eelleebeautyhealth.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  60. http://myblogsantai.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  61. http://jantungk.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  62. http://alyadina.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  63. http://stuffyies.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  64. http://thequeendarling.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  65. http://intansaffyna.blogspot.com/2014/04/st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  66. http://meomaikawaii.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  67. http://acikidah.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  68. http://auniqarya90.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  69. http://azrinasharuddin.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  70. http://anaktayah.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  71. http://nasuhanass.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  72. http://dzureendarwis.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  73. http://cinta-sikerang.blogspot.com/2014/04/1st-giveaway-by-nanie-dean-d.html
  74. http://lovebluecloudly.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  75. http://geeazielove4eva.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  76. http://intan-heartypewriting.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  77. http://namayangteratas.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.htm
  78. http://merahsitulip.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  79. http://alinmarlini.com/1st-mini-ga-nanie-dean/
  80. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  81. http://cenderahation9.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  82. http://luvblogz.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  83. http://thezackprince.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  84. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  85. http://najwa-auliya.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  86. http://dramaticyang.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  87. http://adichiee.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  88. http://ciksitionline.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  89. http://dia-honey.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  90. http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  91. http://weareoneexomember.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  92. http://jombercontest.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  93. http://norshamimi.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  94. http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  95. http://kyahingkyahai.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  96. http://gadis-hijau.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  97. http://inlove-wanda.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  98. http://kenny977.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  99. http://www.blogieta.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  100. http://ckecilberbicara.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean_25.html
  101. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  102. http://storybudakfanty.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  103. http://sha98aboutmylife.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  104. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  105. http://pening-pala.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  106. http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  107. http://yangbaik.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  108. http://thecutepurpleprincess.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  109. http://izzahyukiko.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  110. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  111. http://roxettepinky.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  112. http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  113. http://fie-mi.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  114. http://rabiabiz79.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  115. http://joey39.net/2014/04/1st-mini-ga-nanie-dean/
  116. http://macikzkonah.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.htm
  117. http://cikna136.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  118. http://hazinranamir.blogspot.com/2014/04/giveaway-1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  119. http://husnazahidi.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  120. http://nota-nurhayyati.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  121. http://cikaadhirah.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  122. http://misshunymadu.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  123. http://83zaza.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  124. http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  125. http://sna-aai.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html 
  126. http://wheniaminyourthoughts.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  127. http://mamamursyid.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  128. http://bloghannamids.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  129. http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  130. http://hockmieyza85.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  131. http://full23.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  132. http://conanedogawa2657.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  133. http://norazis2908.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  134. http://nenektanjung.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  135. http://idreyldreams.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  136. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  137. http://greenyhouse.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
  138. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html

    Thanks a million kepada semua yang dah support blog KN
     
    Kepada yang belum, jom join 1st Mini GA by NaNie DeaN



    Terima Kasih

    1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

    http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

    Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
    1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
    2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
    3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
    4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
    5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
    6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014

    Sila klik pada banner untuk join. Jom....



    Terima Kasih

    Temu Murni yang menemui jalan buntu!

    Amboi dahsyat tak tajuk KN pepagi hari ni kan? Apa taknya... petang semalam sepatutnya sekolah anak KN buat temu murni dengan semua ibu bapa. Nak ambik report book anak kan? 5.30 petang - 7.00 petang sepatutnya majlis tu.

    Alkisahnya, KN abih kerja pukul 6, berkejaranlah ke sekolah sebab anak KN yang sekolah menengah ni dok ingatkan lah jugak suh pegi sekolah jumpa dengan cikgu dia. Dan dengan jayanya KN sampai kat sekolah pukul 6.15 petang. Parking kete betul2 depan dewan. Segan jugak sebab sampai lambat.

    Dah siap parking terus tuju ke kaunter yang dah disediakan. Carilah KN kelas 1-Kindi. Jenuh jugak la nak cari sebab semua kaunter penuh. Bila jumpa je kaunter 1-Kindi, malangnya tak de orang pun yang beratur kat kaunter tu. Kenapa malang? Patutnya baguslah kan sebab tak payah beratur macam orang lain. Masalahnya sekarang... dengan guru kelas sekali tak de kat kaunter tu. Patut le tak de orang beratur!

    Cuak jugaklah KN, ingatkan cikgu dah balik sebab KN sampai lambat. Bila tanya cikgu kat kaunter sebelah, rupanya cikgu kelas anak KN ni sakit dan sepatutnya penyelaras ting 1 gantikan cikgu tu. Malang lagi... penyelaras tu dari pukul 5.30 petang  tadi dok on the way tak sampai2. Haiya! ini macam kalu, tak dapatlah nak tengok result exam anak KN! Sampai dah kul 7.00 petang cikgu penyelaras masih tak sampai lagi... KN pun angkat kaki balik dengan tangan kosong! Hehe... tu yang bertemu jalan buntu tu!

    Tapi ye lah... cikgu dah sakit kan? Nak buat camana... Redhakan je lah! Cuma kesian jugaklah kat ibu bapa yang masih nak tunggu jugak lepas KN dah angkat kaki semalam...


    Terima Kasih

    Sunday, April 20, 2014

    Handbag from CoupleLoveTee dah sampai

    Alhamdulillah sampai jugak bag yang ditunggu2 sangat oleh KN. Memang yang sampai sebijik macam yang diorder hari tu.



    Beg ni selain daripada boleh buat jadi purse yang cute, boleh jugak jadi sling bag. Kenapa KN beli? Padahal dah berlambak kan bag kat rumah. Hehe... kan dah kata hari tu... ni semua kehendak yang sudah semestinya bukan keperluan!

    Actually, tak lama lagi KN akan menyertai perarakan akademik untuk konvokesyen kolej KN. So, bila perarakan ni cam biasalah... kena pakai jubah cam graduan nak konvo kan? So, sling bag ni sangat2lah membantu. Kalau dengan jubah segala pas tu nak galas handbag yang besar tu, dah tentu2lah tak proper kan? So, sling bag ni boleh sandang je kat dalam jubah dan boleh berarak kat dalam dewan dengan penuh megahnya meraikan student2 KN yang dah bergraduat. Yang bestnya lagi... boleh seludup asam ke... gula2 ke... biskut ke... apa2 yang muatlah kat dalam tu. Hehe... macam nak gi camping pulak kan? Mengantuk kot! mula2 mata tu tengoklah sorang2 graduan naik atas pentas ambik skrol. Bila dah lama2 tetiba je ada dalam mimpi!



    Terima Kasih

    Simple Review Segment

    Jom bersegmen kita!

    http://aliyahsyofia.blogspot.com/2014/04/simple-review-segment.html

    Klik Banner untuk join!


    Terima Kasih

    Thursday, April 17, 2014

    Giveaway Kemetot Chomel : Free FULL PACKAGE edit blog

    KN suka sangat GA ni... alang2 jugak tengah cari sasape yang sudi edit blog KN yang hudus ni! Kalau nasib baik boleh edit blog free kan?

    Sape rasa nak jugak, sila klik banner.

    http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.com/2014/04/giveaway-kemetot-chomel-free-full.html
    Jom ramai2!


    Terima Kasih

    Wednesday, April 16, 2014

    Tips membeli belah secara online

    Tetiba je KN dah nak bagi tips pulak kan? Ni atas permintaan adik Anizz... dah lama mintak tips nak beli online kat entry NI... ni akak KN baru berkesempatan nak share!

    KN memang sangat berhati2 kalau nak shopping online... kat bawah ni adalah beberapa perkara yang memang KN pertimbangkan kalau nak buat shopping online...

    1. Shopping guna website yang famous2 je... jangan shopping guna search engine. Agak bahaya! Kalau biasa KN shopping online kat Groupon ke... Milkadeal ke... kalau kat fb, KN akan pastikan ada member dah pernah beli dengan penjual tu atau orang tu memang KN sendiri kenal.
     
    2. Lebih selamat lagi, kalau nak beli guna debit/credit card pastikan website tu ada SSL (secure sockets layer). Macamana nak tau? Kat address web tu akan mula dengan https:// (bukan hanya http://) dan kat tepi alamat tu jugak ada ikon padlock.


    3.  Jangan dedahkan terlalu banyak butir peribadi kita masa shopping tu. Kalau nampak tanya pelik2 sangat dan tak de kaitan dengan pembelian kita, baik batalkan saja niat nak membeli.

    4. Sila semak penyata debit/credit card dengan kerap secara online. Sebab takut tersalah atau terlebih charge atau kad kita di'fraud' (suka suki hati aku je combine2 perkataan kan). KN tak pasti kalau credit card sebab rasanya statement akan dapat setiap bulan. Tapi kalau debit card, boleh je nak check setiap saat pun kat online banking!

    5. Kalau perlu create password untuk online shopping atau banking, pastikan pasword kita tu kuat. Rasanya yang ni semua orang tau kot... tapi biasa je password kita letak tarikh birthday kan? Konon takut kita sendiri lupa. Sila elakkan ok? Buat password canggih2 sikit. Tapi jangan tak ingat sudah!

    6. Jangan shopping online selain daripada kat komputer sendiri. Elakkan guna komputer public contohnya kat cyber cafe.

    7. Wifi pun kalau boleh guna yang private punya. Kalau yang public wifi tu agak bahaya.

    8. Pilihlah barangan yang sesuai sahaja untuk dibeli secara online ni... Bagi KN kalau barang2 yang ada kaitan dengan saiz dan sebagainya, memang KN tak beli lah. Sebab takut kalau ada yang tak kena, satu pekdah pulak nak kena tukar bagai. Biasanya kos pulangkan balik barang tu pembeli yang akan kena bayar. Tapi terpulanglah kepada pilihan sendiri... kalau dah berkenan sangat nak buat camana kan?

    Rasanya tu je yang penting yang KN akan buat sebelum buat pembelian secara online nih. Alhamdulillah setakat ni belum terkena lagi. Harapnya takkan terkena lah kan? Kalau ada sesape nak tambah atau nak betulkan, sila komen ok?

    Sumber


    Terima Kasih

    Segmen Blogwalking By DayangDeno

    Sambil2 singgah kat umah Pha Is tadi, nampak segmen ni... apa lagi tunggu... jom join!

    Klik Banner untuk join

    http://www.dayangdeno.com/2014/04/segmen-blogwalking-by-dayangdeno.html

    Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014

    Terima Kasih

    Tuesday, April 15, 2014

    Konvokesyen Darjah 6

    Tengah membelek Ipad yang dah tak larat nak bergerak dah sebab banyak sangat gambar, terjumpa lah gambar Nur Alissa Airin yang konvo tahun lepas. Masa zaman KN dulu abih diploma dan ijazah baru boleh naik pentas ambik sijil. Sekarang ni dah lain dah... darjah 6 pun dah konvo dah. Apa2 pun layankan je lah...

    Saje je nak post gambar2 ni... semuanya digital. Tak print pun... so sekurang2nya kalau hilang dalam simpanan, adalah backup sikit2 kat blog ni kan?

     Ni gambar kelas 6 Takzim... dulu2 gambar kita2 pakai baju sekolah je kan?

     Bersama dengan kawan2 baik... muka semua pun dekat2 nak sama.

     Dewan sekolah... SKSS 1... Batch Airin adalah yang pertama buat Majlis Graduasi ni.

     Bersama papa tersayang


    Baru perasan kenapa file die warna lain2 ek? 

    #Hari ni dah selasa... lagi 2 hari keje pastu cuti... hmm... tak sabar lah pulak!


    Terima Kasih

    Monday, April 14, 2014

    Nasihat pagi...

    Tazkirah pagi dari Mr R masa dalam kereta tadi...

    Mr R: Awak nak tak Allah pandang awak dengan pandangan rahmat?
    KN: Isy mestilah nak...
    Mr R: Kalau macam tu pandang suami awak sekarang dengan pandangan penuh cinta! (Sambil pandang KN dengan mata kelip2!)
    dan 
    KN pun pandanglah Mr R dengan pandangan blur! hahaha... macam tu lah KN. Tak romantik langsung!


    Terima Kasih

    Sunday, April 13, 2014

    5 petanda suami curang!

    Hehehe... dengar radio pagi tadi... DJ tu ada sebut 5 petanda suami curang. KN take note ok!

    Katanya:
    1. Suami 24 jam dengan phone. Tido pun peluk phone!
    2. Asyik tegur kesilapan isteri. Maksudnya, apa yang isteri buat semua nampak salah. Kot sebelum2 ni suami ok je kan?
    3. Tetiba je nak tegur penampilan isteri. Gemuk lah... tak cantik lah... biasa2 relek je tengok isteri makan banyak!
    4. Kerap tersasul. Tetiba terpanggil sayang kat isteri. Padahal, sebelum2 ni hoi hoi je... hehe
    5. Buang tabiat! kerja jadi kuli je... tapi outstation sokmo!

    Nampak pada gaya, suami2 yang buat 5 yang di atas ni tak pakar tu... Kalau pakar, confirm isteri tak boleh nak perasan kan?

    #Apa2 pun jodoh, pertemuan, ajal dan maut tu semuanya kuasa Allah. Kita hanya mampu merancang, berusaha dan bertawakal...


    Terima Kasih

    Makaroni Goreng Sardin

    Makaroni je kita breakfast hari ni. Senang, cepat dan sedap! Sedap ke? hehehe... anak2 kata sedap. Mamanya tak rasa pun... sebab pe? Sebab diet la... kita minum herbalife sekarang... so dah banyak khasiat untuk breakfast hari ni. En. suami pulak MC. Kesian pulak tinggalkan sorang2 kat rumah bila sakit cam tu...

    Kepada kengkawan semua... selamat bersarapan pagi. Jangan tak sarapan sebab tidak sarapan adalah penyumbang kepada kerosakan otak tau!

    Ni makaroni sempoi nama dia. Cara KN. Kalau nak resepi yang bernas sikit, rujuk SINI pun boleh!



    Terima Kasih

    Friday, April 11, 2014

    [Nuffnang Blogbuster] Campaign - Oral B Supernova 3

    1st time KN dapat offer daripada nuffnang untuk join Nuffnang Blockbuster ni... Nak buat video apa ye??? 10 saat punya video jugak tu...

    Nama kempen:
    Oral B Supernova 3

    Tarikh akhir hantar video:
    17 April 2014

    Tempoh kempen:
    28 April 2014 to 31 May 2014

    Kalau video terpilih akan dapat RM0.50 untuk setiap video yang complete dimainkan di iklan blog... Hmm lumayan jugak tu...

    #Kawan2 yang dapat offer yang sama ni dah plan ke nak buat video apa? Anyway... All the best to me!
    #KN belajar pasal Nuffnang Blockbuster Campaign ni kat SINI.



    Terima Kasih

    Thursday, April 10, 2014

    Jangan makan malam!

    Itu statement warning diri sendiri... nak diet kan? Tapi inilah hakikat yang berlaku... En Suami pujuk ajak makan kat Tappers... nak belanja katanya... Tolong lah U... jangan buat I cam ni boleh???

    Akhirnya KN terpedaya jugak... selamat!

     Ha... spageti tu KN punya... diet sangat kan? chicken chop ngan cheese tu En Suami punya. Yang dalam bungkusan tu Aiman punya... bungkus sebab malam ni dia ada tuition.

    Ini anak dara KN punya... fish & chip je.

    Jemput makan ye...

    Terima Kasih

    Jom minum air 0!

    Ha! tu dia... meh kita tanya diri sendiri... setakat tengahari ni dah banyak mana air kosong yang kita dah minum? tak kiralah air mineral ke... air masak ke? Kalau yang dah minum banyak tu tahniah! Bagi yang belum tu... jom teman KN jom! KN dah 2 liter dah... nak nampak banyak sikit... 2000ml! hehe

    Kenapa KN beria2 sangat nak minum air kosong ni? Hmm... actually KN nak diet... nak diet sihat lah konon2nya...

    Tapi sebelum membina semangat untuk minum air kosong ni banyak-banyak, meh kita tengok dulu apakah antara alasan munasabah kenapa kita kena minum banyak air kosong.
    1. Air merupakan cecair paling selamat di dunia untuk mengurangkan berat badan.
    2. Nak nampak muda? Minum je banyak air untuk menggantikan kos treatment kecantikan yang mahal.
    3. Boleh menyelesaikan masalah kulit seperti kulit kering, jerawat dan sebagainya.
    4. Air boleh meningkatkan daya berfikir dan boleh membuatkan kita lebih bertenaga.
    5. Boleh juga membuang toxin dan juga kotoran dalam badan.
    6. Melegakan sakit kepala dan sakit belakang.
    7. Pengambilan air yang regular boleh meningkatkan kadar metabolisma dan memperbaiki sistem penghadaman.
    8. Meningkatkan kesuburan
    9. Menjimatkan kos menguruskan badan, kecantikan dan kesihatan.
    Sumber

    Sebenarnya banyak lagi kebaikan minum air kosong ni... tapi kebanyakan daripada kita selalu mengabaikan amalan pengambilan air kosong ni kan? Dulu KN pun sama. Dalam 1 hari 1 gelas pun tak sampai.

    Meh KN nak cerita pulak cara KN memotivasikan diri untuk minum air kosong at least 3 liter @ 3000ml 1 hari... Cara KN ni adalah mengikut psikologi KN tau... tak semestinya ada bukti saintifik.
    1. KN ada objektif sendiri kenapa perlu minum air yang banyak... dah tentulah untuk nak kurus, sihat dan cantik... hehehe... buat untuk suami apa salahnya kan?
    2. Bangun pagi akan minum 1 gelas (500 ml) air suam. Sebab air sejuk memang tak jalan. Susah KN nak hadam pepagi hari... air suam ni laju sikit. Tak caya boleh try!
    3. Masuk office standby 2 botol (2000 ml) air kosong kat atas meja... mesti target habiskan air tu waktu kat office.
    4. KN tak minum air mineral ataupun air masak. Tapi KN minum air tapisan yang kat mesin tu... Oleh kerana mesin Dr. Sukida je yang ada kat depan ofis ni... boleh la... Sebab air tapisan ni KN rasa lebih ringan dan senang nak telan... tak mahal pun air tu... 500 ml = RM0.10 je.
    5. Nak mudah lagi... dari air tu duduk dalam botol, KN transfer pulak ke gelas bertutup. Letak kat sebelah laptop... manusia cam KN ni cam tu la... lagi boleh senang, nak senang lagi...
    6. Tinggal 1 gelas je lagi... balik minum kat rumah... KN tak minum banyak sangat malam2 ni... kang tak aman nak tido... 

     Ha tu dia! dah letak depan mata. Kalau tak ingat nak minum jugak tak tau la...

    Macamana kita nak tau berapa jumlah air yang perlu kita minum setiap hari? Mai sini KN nak bagi tau... setiap 25 kg berat badan kita... kena minum 1 liter air... contoh kalau berat badan kita 50 kg, kena lah minum 2 liter air sekurang kurangnya. Mudah je kan?

    Itulah kan... semua orang tau minum air kosong tu baik... tapi susah betul nak minum kan? Jangan putus asa... usaha kan tangga kejayaan. 

    #Kepada sesiapa yang ada tips yang rasa lebih berkesan, jom share ngan KN...



    Terima Kasih

    Wednesday, April 9, 2014

    Voucher dari milkAdeal

    Alhamdulillah... barang yang KN cite beli online tu... 2 dah sampai dengan jayanya... dah test pun. Nampaknya ok. Tak de defect lagi... tambahan lagi... dapat pulak voucher dari milkadeal. Bolehlah...


    Yang dalam plastik warna merah dan biru tu... sebenarnya beg cam kat bawah tu...


    Terima Kasih

    © Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati