Sunday, April 13, 2014

5 petanda suami curang!

Hehehe... dengar radio pagi tadi... DJ tu ada sebut 5 petanda suami curang. KN take note ok!

Katanya:
1. Suami 24 jam dengan phone. Tido pun peluk phone!
2. Asyik tegur kesilapan isteri. Maksudnya, apa yang isteri buat semua nampak salah. Kot sebelum2 ni suami ok je kan?
3. Tetiba je nak tegur penampilan isteri. Gemuk lah... tak cantik lah... biasa2 relek je tengok isteri makan banyak!
4. Kerap tersasul. Tetiba terpanggil sayang kat isteri. Padahal, sebelum2 ni hoi hoi je... hehe
5. Buang tabiat! kerja jadi kuli je... tapi outstation sokmo!

Nampak pada gaya, suami2 yang buat 5 yang di atas ni tak pakar tu... Kalau pakar, confirm isteri tak boleh nak perasan kan?

#Apa2 pun jodoh, pertemuan, ajal dan maut tu semuanya kuasa Allah. Kita hanya mampu merancang, berusaha dan bertawakal...


Terima Kasih

11 comments:

  1. bab telefon tu memang kena hati2..lebih2 lagi bila ada call masuk cepat2 keluar jawb..pastu bila baca sms asik senyum2 je..hehe

    salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... ada pengalaman ker tu hahahahhaha (gurau saja)

      Delete
  2. kesian kami.. padahal telefon tu letak alarm.. bukan ape pun.. hehehe

    ReplyDelete
  3. bila ada suami curang tu maknanya ada gadis/janda/bini orang yang menggatal dengan dia... whoahahahaahha.... adoi...

    ReplyDelete
  4. Assalam..sy pernah alami kes mcm nih. Suami kena extra careful sbb isteri ada 6th sense yer... n mmg kantoi pun n siap ade bukti lg. Tapi biaselah isteri yg dipersalahkn mnjadi punca suami cari perempuan lain. Cuma harap org lain jadikan iktibar yer..berhati2 lah. Itu jer :)

    ReplyDelete
  5. my dad selalu pesan.... orang lelaki ni semakin diikat semakin buas...so lepaskan biarkan dia... tapi dalam masa yang sama kena pantau dan jangan biarkan macam tu jer... he he he... so iolss chillex jer... tak ada hal punya lah...

    ReplyDelete
  6. moga suami suami kita dilindungi dari anasir anasir luar yg tak berapa elok..bersangka baik aje dengan suami kan.. keep smile.

    ReplyDelete
  7. mohon dijauhkan suami kita dari perangai2 pelik di atas tu..hehe

    ReplyDelete
  8. pakar...klu x dapat di kesan langsung...sape2 yg curang n buat tanda2 tu...x cukup power la... ehehe

    ReplyDelete

Comment anda semua amat dihargai...

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati