Wednesday, December 19, 2012

Hari rabu yang best suam-suam kuku...

Tenang sungguh rasanya hari ni...tak tau lah kenapa. Tapi tak rasa tertekan sangat mungkin kerana beberapa perkara penting yang perlu diselesaikan dah dibuat hampir semuanya... So, bolehlah nak fokus study  untuk exam nanti pulak... Otak dah rasa berkarat dah ni... Harapannya, otak yang dah berkarat ni bolehlah nak digilap kasi berkilat sikit!

Dikesempatan yang tak berapa nak sempat ni, aku nak melahirkan rasa bangga kepada 2 orang anak buah aku yang baru terima result PMR hari ni... memang cemerlang... Ayunie - Straight A (8A) - Isyraf pulak... 2A 6B... oklah tu... Anak2 aku pulak nanti??? Huih! Berpeluh la mama nak jawab! InsyaAllah... We can do it! Dengan usaha papa sebagai cikgu tuisyen tak bertauliah tu... harapnya, tahun depan Airin akan cemerlang juga macam Kakak Yunie untuk UPSR...



Terima Kasih

Tuesday, December 18, 2012

Perasaan!

Rasanya dah lama sangat tidak bersiaran di blog tersayang ni… rasanya semuanya macam dah tak biasa. Namun aku bersyukur sebab masih dikurniakan kesempatan untuk menulis lagi… Masih mampu untuk berkongsi rasa. Rasa yang macam-macam!


Sepanjang 2 bulan kebelakangan ni  terlalu banyak perkara yang dah terjadi dalam hidup aku bermula daripada penghijrahan ke rumah baru… Alhamdulillah, walau dalam usia aku yang dah beransur tengahari nak ke petang ni… aku akhirnya mampu punya rumah sendiri… (mood: bahagia!)


Personal enrichment… hmm… aku masih lagi belajar…  belajar jadi anak yang solehah… isteri dan ibu mithali… pekerja yang positif… dan menjadi pelajar yang mahu berjaya! Namun, dalam proses pembelajaran ni… kadang-kadang aku rasa macam nak berputus asa… (mood: tertekan!)


Rindu sangat pada Nur Anis Ainina… rindu yang teramat! Rindu yang tak mungkin ada penghujungnya… hanya mampu berdoa semoga aku mampu jumpa dia di syurga! (mood: sedih sangat!)


Apa2 juga perasaan yang muncul, pastinya ia datang dan pergi… hidup mesti diteruskan… Semoga ada sesuatu yang indah akan muncul lagi… Amin.



Terima Kasih

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati