Thursday, February 17, 2011

Macam komunis!

Hehehe... masa jalan2 lawat fb kengkawan lama tetiba terjumpa 1 gambar... ada gambar aku pulak zaman remaja dulu... sangat lah kelakarnya... zaman kat ITM Arau (94-97)... dah macam komunis! Aku ingat lagi bila setiap hari rabu pakat berebut nak iron baju hijau tu... mana nak kena kilatkan kasut lagi! Kalau tak kilat kena denda tuh! Lari keliling padang sambil orang buat bunyi katak boleh????

Mana satukah gerangannya aku??? choooo teka...





Terima Kasih

Wednesday, February 16, 2011

Buat kali ke2nya kepala adik kena jahit lagi...

Kali ni agak lebih parah daripada kali pertama. Dua2 kejadian terjadi pada tahun ni. Selang masa yang tak jauh pun. Apa akan jadi tak lama lagi? Akan jadi lebih parah ke??? Aku hanya boleh berjaga2 tapi Tuhan yang tentukan segalanya.

Keadaan kaki dan mata adik selalunya membuatkan dia jatuh. Bila pertama kali jatuh dan terkena besi kat dalam kereta, adik kena satu jahitan. Kali kedua pulak 2 hari lepas. Jatuh masa di nursery... lepas mandi. Kena pulak 2 jahitan.

Aku tak dapat bayangkan sakitnya adik walaupun dia tak tahu apa2... Tak merengek pun lepas kena jahit. Bukan sebab adik tak sakit. Tapi sebab dia tak tahu nak bertindak balas kalau tidak terlampau sakit... Tak tahu nak panggil mama atau papa untuk mengadu.

Cuma aku berdoa agar Tuhan beri aku petunjuk atau biar aku sama2 rasa apa yang adik rasa supaya aku boleh pujuk adik. Doa aku juga agar Allah pelihara adik daripada sesuatu yang menyakitkan dia. Amin...


Terima Kasih

Monday, February 14, 2011

Tetiba rasa sangat suka lagu ni...

KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan

Hehehe... macam tengah frust je aku ni... tetiba rasa cam feeling je dengar lagu ni... walaupun dah basi dah! Go! Shahir Go!



Terima Kasih

Sunday, February 13, 2011

Di Sumai hotel

Sementara menunggu VIP sampai. Sempat lagi aku menulis en3 express. Rezeki terpijak hari ni. Tengahari tadi ada seminar kat Batu Buruk Beach resort makan tengahari kat situ. Mlm ni ada dinner pulak. Makan kat hotel je aku hari ni. Esok???


Terima Kasih

Friday, February 11, 2011

DIL TO PAGAL HAI!

Tetiba je tertengok iklan ni kat TV tadi... TV3 kalau tak silap! Akan ditayangkan esok! Kat panggung sabtu kul 2 pm. Suka sangat cite ni walaupun dah berkali2 tengok kat CD... Tapi rasa cam lagi best kalau dapat tengok kat TV... Sebabnya??? subtitle dia lebih jelas dan mudah difahami... kalau kat VCD diaorang translate pakai hentam kromo!


Sebut pasal cerita hindustan ni teringat lah pulak zaman aku bercinta ngan hubby aku ni... wayang pertama antara aku dan dia... dia bawak aku pegi tengok cite hindustan! kelessss gitu! Malunya aku masa tu tak tau nak cite la... abih??? kami je pasangan melayu... yang lain2 tu??? paham2 la kan??? Tapi bila teringat balik sekarang... kira jadi antara kenangan terindah la!


Nak tau cerita apa? Ha! cite ni la...



Terima Kasih

Rasa nak makan kari ikan emas!

hehehe... gilo ko apo! gimik je tu... bukan tengah mengidam juge... cuma terbangun je pagi tadi terasa cam nak masak kari ikan dengan sayur kobis goreng... pastu tambah sikit sambal telur...

ok... angan2 dah pasang siap! tiba lah masanya nak gerak ke pasar tani kat depan jalan tu kejap!

Nanti aku akan update semula en3 tak de modal aku ni bila dah siap masak! Itupun kalau angan2 aku jadi kenyataan la... Jangan tetiba pegi pasar tani tu aku teringin nak makan benda lain pulak... sudah!



Terima Kasih

Thursday, February 10, 2011

Ada tak muka aku iras2 Datuk Siti?

Hmm... tu la dia keje anak bertuah aku yang sorang ni... daripada semalam sibuk mintak majalah. Cikgu suruh cari bahan kat majalah kata dia...

Tengok2 hasilnya hari ni???


Ha! muka mama cam Siti Nurhaliza... muka papa pulak cam Ikram... pandai muka dia... dia pilih fazura!

Habih lunyai buku dia...



Terima Kasih

Tengah layan cite ni...


Boleh tahan jugak la cite ni... memang tak sabar nak tengok episod akan datang... Admire Baim Wong dalam cite ni daripada cite bukan diriku... kalau nak tau sinopsis cite ni boleh le klik kat SINI.



Terima Kasih

Tuesday, February 8, 2011

Sempat Lagi...

Hari khamis balik kg aku kat Penang, tujuannya sebab nak tengok abah yang masuk wad sebab kena strok. Tak semena2 pulak anak bongsu aku yang sorang ni masuk wad jugak. Berjiran wad lah dengan Tok Wan. Adik... adik... nak teman Tok Wan kot! Sempat jugak lah aku check in semalaman kat hospital! Keesokannya suka suki je aku mintak kat doktor nak keluar wad padahal doktor nak tahan lagi kat wad... sanggup sain surat tanggung risiko!

Dalam keadaan adik yang baru je keluar wad sebab demam tinggi, on the way balik dari Penang nak ke Terengganu, sempat lagi aku dan family singgah kat Cameron Highland! Alang2 lah konon! sempat la tempoh jam yang nauzubillah! Sakit kepala sementara nak keluar kot Simpang Pulai.

Mujurlah keadaan adik ok je masa kat atas tu... demam dah baik. Kalau tak tak de mood jugak aku nak ber'holiday'...


Baru jalan2 kat pasar carik baju sejuk adik sebab tak plan pun nak singgah kat atas tu!


Aiman yang sememangnya kuat makan...


Sampai bunga pun nak makan!




Terima Kasih

© Nanie Dean | Template Designed By Blog Bingkisan Hati